+36 1 999 0940info@isave.hu

E-akták archiválása

Jelenlegi hely

E-akták archiválása az iSave felhő alapú szolgáltatásával

A 2008 július 1-jei dátum jelentős változást hozott a magyarországi ügyvédek munkájában. Ettől az időponttól ugyanis a cégeljárással kapcsolatos beadványokat a cégbíróság kizárólag elektronikus formában fogadja be. Ezt az elektronikus aláírás alkalmazása és elfogadása teszi lehetővé, mely a papír alapú dokumentumra írt kézjegy digitális megfelelője.  A merőben új munkafolyamat magával hozta az e-akták archiválásának kérdését, melyhez az iSave Informatika Kft. új felhő alapú rendszere adhat jelentős segítséget.

Az iSave Informatika Kft. szolgáltatása tehát segít az ügyvédeknek a megőrzési kötelezettség teljesítésében egyrészt oly módon, hogy a dokumentumok törlés, megsemmisítés, véletlen megsemmisülés, és sérülés elleni védelme garantált egy nagy megbízhatóságú felhő alapú rendszer segítségével (általában ennek feltételei egy irodai rendszerben nem állnak fenn, hiszen megsérülhetnek az adathordozók, tönkre mehetnek a számítógépek, véletlenül törlésre kerülhetnek értékes dokumentumok). Másrészt a beépített archív időblélyegzési funkcióval, amely biztosítja a dokumentumokon elhelyezett elektronikus aláírások hosszútávú érvényességét. A szolgáltatás során a jogosulatlan hozzáférés elleni védelem a szolgáltatónál és a szolgáltatóhoz juttatás útvonalán garantált.

Szolgáltatásunkat elsősorban ügyvédeknek ajánljuk, amennyiben megőrzési kötelezettségének teljesítéséhez keres megoldást. Szolgáltatásunk a digitális archiválás szabályait tartalmazó 114/2007. (XII.29.) GKM rendeletnek való megfelelést biztosítja.

 a Az felhő alapú szolgáltatás nem csak a törvényi kötelezettségek által meghatározott dokumentumok biztonságos megőrzésében (műszaki hibák esetén történő elérhetőségében) segíti az ügyvédek munkáját, hanem minden egyéb dokumentum biztonságos rendelkezésre állását is képes biztosítani.

Szolgáltatásunk díjmentesen tesztelhető. Amennyiben élni kíván ezen lehetőséggel jelezze ezen szándékát az info@isave.hu elektronikus levelezési címen!